Me shume se 10 miliard dollarë do te shkojnë ne ndihme te refugjateve siriane dhe banoreve te prekur nga konflikti disa vjeçar, qe ka shkaktuar mbi 250 mije viktima. Premtimet u dhanë nga dhjetëra vende pjesëmarrëse ne konferencën e donatoreve ne Londër, qe synonte grumbullimin e 9 miliard dollarëve. Gjermania, Britania dhe Bashkimi Europian jane kontribuuesit kryesore, ndërsa ndihme kane premtuar edhe shtete te tjera. Këto fonde do te ndihmojnë 4,6 milionë refugjatet dhe 13,5 milionë njerëz te tjerë qe kane nevoje per asistence brenda Sirisë. Një tjetër synim është qe fëmijët refugjate siriane te marrin arsimin e nevojshëm brenda disa muajve. Turqia se bashku me Libanin dhe Jordaninë kërkojnë mbështetje afatgjate per te menaxhuar valën e madhe te refugjateve. Megjithatë, konferenca u la ne në hije për shkak të ndërprerjes së bisedimeve te paqes ne gjeneve mes qeverisë dhe opozitës siriane. Sekretari i përgjithshëm i OKB, Ban Ki Moon kërkoi qe ditët e ardhshme te shfrytëzohen per rinisjen e bisedimeve dhe jo për fitore ne luftime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *