Kosova nuk ka bere asnjë përparim në rrugën drejt integrimit europian. Ky është përfundimi i Komisionit Europian.

 

Sipas raportit te progresit, qeveria e re dhe parlamenti duhet të rinegociojnë për një dialog konstruktiv mes palëve politike. Raporti thekson gjithashtu se është esenciale që Kosova të bëjë hapa para për normalizimin e marrëdhënieve me fqinjët, dhe sidomos Serbinë.

 

Bashkimi Europian  nuk importon probleme fqinjësore brenda unionit, ndaj nxit partitë politike te vijojnë dialogun mes Kosovës e Serbisë, rezultati i të cilit do të jetë implementimi i marrëveshjeve për normalizimin e marrëdhënieve mes tyre”, thuhet në raportin e Komisionit Europian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *