Subscribe

Në parlamentin serb është krijuar një koalicion mes Partisë Liberal Demokrate të drejtuar nga Jovanovic dhe asaj të aksionit demokratik me kryetar Sulejman Uglajnin, e cila ka në programin e saj njohjen e pavarësisë së Kosovës. Ky koalicion ka gjithsej gjashtë deputet në kuvendim me 250 ulëse. Partitë në fjalë, ajo e aksionit demokratik përfaqëson minoritetin boshnjak dhe ajo liberal-demokrate e ish-presidentit Tadic. Sipas mediave ne Prishtine, krahas Kosovës, ndër kërkesat e tjera të këtij koalicioni është dhe angazhimi maksimal i integrimit të Serbisë në BE dhe në NATO, si dhe thellimi i bashkëpunimit me Bosnje Hercegovinën. Zbehja e spektrit radikal në serbi, ka filluar të evidentohet pas hapjes së negociatave të BE-se me Serbinë dhe në një kohë kur Beogradi zyrtar ka mbi dy vjet që është angazhuar në një dialog me Kosovën në Bruksel.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *