Ministri i Turizmit, Blendi Klosi deklaroi se po bëhen investime nga veriu në jug në lidhje me zhvillimin e turizimit.

 

Gjatë fjalës së tij në samitin e investimeve në turizëm, ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi u shpreh qeveria ka bërë një sërë ndërhyrjesh në sektorë jetikë duke e kthyer Shqipërinë në një destinacion turistik.

 

Sipas Klosit, sfida e sotme e qeverisë mbetet arritja e 10 milionë turistëve në një vit.

 

“Modeli pa model për të gëzuar fitimi të menjëhershëm është ezauruar dhe sfida jonë e sotme është 10 milionë turistë brenda një viti. Qeveria ka bërë ndërhyrje në sektorët jetikë. Sfida 10 milionë turistë jonë është puna. Sa do punojmë ne për të realizuar të 365 masat. Po investohet nga veri në jug për turizmin. Shqipëria të bëhet destinacion europian turistik. Nuk duhet të lejojmë investime pa model. Sot propozojmë modelin e  qarte me 5 pika. Kemi përcaktuar 6 destinacione nga veriu në jug. Arsyet se pse turisti i huaj duhet të zgjedhë Shqipërinë dhe jo konkurrentët tanë. Sot kemi 92 pozicione të cilat kanë shpëtuar ende si prona shtet, por ato duhet të zhvillohen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.