Hillary Clinton ka siguruar kandidimin per presidente te SHBA nga radhët e demokrateve. Sipas përllogaritjeve te CNN dhe agjencisë “Associated Press”, ish-sekretarja e shtetit ka siguruar numrin e nevojshem te delegateve, 2383, per konventën e korrikut. Megjithëse superdelegatët do te votojnë ne konvente. nje pjese e tyre kane konfirmuar mbështetjen per Clinton.  Ajo behet kandidatja e pare femër qe merr emërimin e nje partie te madhe.

Hillary Clinton: Jemi ne prag te nje momenti historik dhe te paprecedente, por kemi ende shume per te bere. Kemi edhe votimet ne gjashte shtete dhe do te luftojmë per çdo vote, veçanërisht këtu ne Kaliforni.

Por per rivalin e Clinton, Bernie Sanders kandidimi nuk eshte i sigurte, pasi varet nga superdelegatet, qe do te votojnë vetëm ne konvente. Senatori i Vermontit ka premtuar ta vazhdoje fushatën. Sipas disa burimeve ne ditet e ardhshme pritet qe presidenti Obama te shprehe mbështetjen per Clinton. Me zyrtarzimin e kandidaturës ajo do te përballet me rivalin republikan Donald Trump, qe e ka siguruar gjithashtu kandidimin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *