Hillary Clinton po i afrohet kandidimit per Shtëpinë e Bardhe. Pasi ka fituar garen me rivalin demokrat Bernie Sanders ne Porto Riko me 60 perqind te votave, tashme i duhen me pak se 30 delegate nga 2383 qe nevojiten.
Diten e marte do te votohet ne pese shtete, mes te cilave edhe ne Kaliforni, ku sipas sondazheve beteja do te jete e ashpër. Nese siguron kandidimin ne konventën e Filadelfias, Clinton do te jete kandidatja e pare femer per presidente nga partitë e rëndësishme. Ajo synon te marre edhe votat e superdelegateve, zyrtare te pavarur te partise qe deri tani kane mbështetur ate dhe jo Sanders, por ata mund te ndryshojnë qëndrim. Ne kampin republikan Trump e ka siguruar kandidimin dhe pret vetëm formalizimin e tij ne konventën e korrikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *