Kur është në pyetje kulmi i kënaqësisë gjatë marrëdhënieve seksuale, shumë prej jush mendojnë se përgjigja fshihet pas kohëzgjatjes së aktit, intensitetit të tij apo arritjes së orgazmës.

 

Na vjen keq t’ju zhgënjejmë, por kulmi i kënaqësisë gjatë seksit mund të përcaktohet edhe nga një faktor të cilin nuk e keni çuar kurrë ndërmend, sidomos femrat. Bëhet fjalë për moshën, detajin ndoshta më të nënvlerësuar gjatë marrëdhënieve intime. Një gjë është e sigurt, me kalimin e kohës fillojmë të shijojmë më shumë seksin.

 

Sipas një studimi të British Journal of Urology, ku morë pesë 2600 gra të moshës 20-64 vjeç, seksualisht aktive, u arrit në përfundimin se femrat arrijnë kulmin në moshën 36 vjeçare. Moshë në të cilën ato njohim më mirë anatominë e tyre, pa harruar që pjekuria ndikon pozitivisht në intensitetin e kënaqësisë. Femrat e kësaj moshe kanë më shumë besim tek vetja, dinë të menaxhojnë paralojën dhe t’i japin siguri partnerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *