Ndoshta kemi dëgjuar se dieta mund të përmirësojë shëndetin e zemrës. Megjithatë, mund të ketë rëndësi jo vetëm se çfarë hamë, por edhe kur hamë.

“Për humbje peshe, është mirë të përpiqeni të mos hani vonë natën. Agjërimi me ndërprerje mund të ndihmojë me këtë. Synimi për të përfunduar të ngrënit deri në orën 17 ose 18 mund të jetë shumë i dobishëm,” thotë kardiologia Mary Branch për Parade.

Ajo tregoi se ha mëngjes në orën 7:45 të mëngjesit çdo ditë, para se të fillojë punën.

“Kjo ndihmon në vendosjen e ritmit tim cirkadian për ditën,” tha ajo. Një vakt para punës mund të ndihmojë në efikasitetin dhe produktivitetin. “Truri juaj ka nevojë për energji për të punuar mirë”, thekson Branch, shkruan Index.hr.

E gjitha varet nga rutina

Sipas një studimi të vitit 2023 njerëzit që hanin mëngjes para orës 8 të mëngjesit dhe ndaluan së ngrëni para orës 21:00, kishin më pak shanse për sëmundje të zemrës.

Për më tepër, nuk ekziston diçka e tillë si të hahet “shumë herët”. dr. Branch shpjegon: “Të hash shumë herët nuk është problem. Gjithçka varet nga rutina juaj. Nëse punoni në orën 6 të mëngjesit, është mirë të hani më herët.”

Sidoqoftë, është e rëndësishme të jeni të qëndrueshëm, nëse është e mundur. Para së gjithash, gjëja më e rëndësishme është të hahet mëngjesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *