Subscribe

Një “shtëpi” e bekuar për të krishterët që luten e myslimanët që falen.

Ky objekt kulti ndodhet në Malin e Mirë ne fshatin Arrzë të Devollit.

Si shembull i bashkëjetese fetare mes njerëzve, kjo godinë, e vetme në llojin e saj, shërben për ritualet fetare ndërsa çdo 20 gusht kryhen pelegrinazhe në ketë vend të shenjtë siç e quajnë banorët.

Banorët e fshatit vijojnë të kujdesen për këtë objekt të shenjtë. Shqipëria është nga vendet e rralla ne bote me bashkëjetesë fetare të shëndoshë, ku myslimane e të krishterë bëhen bashke, e kremtojnë çdo feste te njeri-tjetrit.

 

One thought on “Kishë e xhami në të njejtin vend, objekti i shenjtë në Devoll

  1. Uroj qe ti sherbejne njerezimit dhe jo ca pislleqe qe degjojme qe kane bere disa prifterinj dhe hoxhallare kundrejt femijeve U degjofshi si njerez te humanizmit Amen

Leave a Reply

Your email address will not be published.