Në Azi sot, çdo javë ngrihet një miliarder!

Në fakt është edhe më e shpeshtë se aq. Nga një raport i UBS dhe PricewaterhouseCoopers, në Azi lind një miliarder çdo tre ditë, duke ja kaluar çdo rajoni në botë.

Kina përmbledh 71% të shumicës së miliarderëve në Azi gjatë vitit 2015, prej 35% që përfishinte në vitin 2009, që sipas raportit të mësipërm,janë 1300 miliarderë përgjatë dy dekadave.

Nga 113 sipërmarrës në Azi, të cilët arritën statusin e miliarderit vitin e kaluar, 80 prej tyre janë nga Kina.Sipas llogaritjeve,është më shumë se gjysma e totalit të të gjithë miliarderëve në botë.

Përtej Kinës, por duke qëndruar në Azi,Hong Kong dhe India kishin gjithashtu numrin më të lartë të miliarderëve me 11 secila. Ndërkohë Europa ishte “vendstrehimi” I 56 miliarderëve të rinj.Shumica e miliarderëve europian e kanë të trashëguar pasurinë e tyre.

Situata në SH.B.A është e amullt. Nga 41 që ishte numri I personave të cilët arritën statusin miliarder,numri u ul me 36,sipas raportit.

Për të bërë një krahasim,ndryshe nga pjesa tjetër e miliarderëve të botës,amerikanët priren t’I investojnë paratë e tyre në mirëqenie dhe filantropi.Ndërkohë që në Europë është shumë e theksuar trashëgimia e pasurisë ndërmjet familjes,për shkak të kulturës dhe rregullave të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.