Kina thotë se është “thellësisht e shqetësuar për situatën në Ukrainë dhe shpreson që paqja të kthehet sa më shpejt të jetë e mundur”.

 

Duke folur pas seancës vjetore të Parlamentit, Kryeministri Li Keqiang tha se: “Kina ndjek një politikë diplomatike të pavarur dhe paqësore. Është e rëndësishme të mbështesim Ukrainën dhe Rusinë për të kapërcyer mosmarrëveshjet. Ne do të punojmë me komunitetin ndërkombëtar për të shmangur përshkallëzimin e mëtejshëm dhe për të përmirësuar situatën. krejtësisht jashtë kontrollit. Ne mbështesim bashkëpunimin normal me të gjitha palët bazuar në respektin e ndërsjellë dhe marrëdhëniet fituese.”

 

Ndërkohë Rusia këtë të premte për herë të parë ka goditur një qytet perendimore te Ukrainës që është vetëm 100 km larg nga Polonia,

 

Bëhet fjalë për qytetin Lutsk ku janë dëgjuar shpërthime të fortë, . E po ashtu e njëjta gjë ka ndodhur edhe në Dnipro , një qytet në lumin Dnieper në pjesën qendrore lindore të vendit. Në këtë qytet të madh madje kanë rënë raketat edhe në një kopësht fëmijësh dhe një person u vra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.