Kina do të bëjë reforma në sistemin e saj për parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve, për të adresuar dobësitë që janë shfaqur nga përhapja e koronavirusit të ri, thanë zyrtarët.

Kina është kritikuar se ka reaguar ngadalë ndaj pandemisë së koronavirusit të ri, që fillimisht u shfaq në qytetin kinez, Vuhan. Që atëherë, virusi është shpërndarë në mbarë botën, duke infektuar pothuajse 4 milionë njerëz dhe duke lënë të vdekur mbi 270 mijë të tjerë.

“Epidemia e koronavirusit është test për aftësitë qeverisëse të shtetit tonë dhe ka ekspozuar lidhjet e dobëta se si i qasemi epidemive dhe shëndetit publik”, tha për gazetarët, Li Bin, zëvendësdrejtor i Komision Kombëtar të Shëndetit të Kinës.

Sipas tij, ky komision dëshiron të ndërtojë një zinxhir “të centralizuar dhe efikas” të udhëheqjes dhe reformës, që të modernizojë sistemin e parandalimit dhe kontrollit të sëmundjeve.

Në kuadër të reformave, Kina po dëshiron që të përdorë më mirë të dhënat, inteligjencën artificiale, në mënyrë që të analizojë më mirë sëmundjen, të gjurmojë virusin në mënyrë që të jetë në gjendje të përgjigjet në mënyrë adekuate.

Kina që 24 ditë nuk ka raportuar asnjë vdekje të re nga COVID-19, sëmundja që shkaktohet nga koronavirusi i ri./R.E.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *