Edhe pse me siguri do të keni menduar shumë herë të bëni diçka subversive dhe të ndryshme në kuzhinën tuaj dhe ta lyeni me një ngjyrë të ndryshme nga e bardha, ka ende disa nuanca që dizajnerët dhe dekoruesit e brendshëm këshillojnë fuqimisht t’i shmangni në këtë dhomë të shtëpisë.

Ashtu si dhe ngjyrat e mëposhtme, të cilat janë në listën e tyre të ‘mos’ kur bëhet fjalë për zonën e kuzhinës.

Hije shumë të errëta

Amy Switzer, themeluese e Amy Switzer Design në Dallas, Teksas, thotë për Southern Living se ngjyrat shumë të errëta “mund ta bëjnë kuzhinën të ndihet më e vogël dhe më pak mikpritëse”. Plus, në një dhomë që konsumohet shumë, nuk është zgjidhja më e mençur për sa i përket qëndrueshmërisë. “Ato gjithashtu mund të bëjnë më të dukshme gërvishtjet dhe njollat”, shton ajo.

Ngjyrat gri të errëta dhe të zeza sigurisht që mund të bëjnë përshtypje në disa kuzhina, por nuk janë të përshtatshme për të gjitha llojet e hapësirave. “Nëse hapësira nuk ka dritë natyrale, mund të duket e mbytur dhe joftuese,” vëren themeluesi i Hearth & Honey Homes në Tampa, Florida.

Ngjyra kafe

Po kështu, ngjyrat kafe nuk janë gjithmonë të përshtatshme për kuzhinë, thotë Andrea Seymour, partneri themelues i Springdale Custom Builders në Charlotte, Karolina e Veriut. “Unë mendoj se ngjyrat kafe në kuzhinë duhet të kufizohen ose në dru natyral, në dollapë të lyer ose në tavane të rastësishme,” thotë ajo.

E kuqe e ndezur

E kuqja e ndezur e domates nuk ka vend në kuzhinë, sipas Bethany Adams. Themeluesi i Bethany Adams Interiors në Louisville, Kentucky, thotë: “E kuqja është shumë e ndritshme për një dhomë ku ka gjithmonë shumë zhurmë”. Por kjo nuk është e vetmja arsye: ngjyra e kuqe është vërtetuar se na bën të ndihemi të uritur, gjë që nuk ndihmon shumë nëse mund t’i rezistoni çrregullimeve të të ngrënit! /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *