Me valën e parë të të nxehtit që tashmë po shfaqet, gjëja e fundit që duam është një faktor më shumë rëndues, përveç temperaturave të larta, të na bëjë të djersijmë. Një prej tyre është ushqimi dhe pijet që konsumojmë.

Edhe pse ushqimet dhe pijet mund të ndikojnë në secilin trup në mënyra të ndryshme, ka disa që kanë më shumë gjasa të aktivizojnë gjëndrat e djersës.

Ushqimet që s’duhen ngrënë

Ushqim pikant

Ushqim dhe pije të nxehtë

Alkooli

Kafeina

Mish

Ushqimet që reduktojnë djersitjen

Përveç një diete të ekuilibruar, ekspertët rekomandojnë që të qëndroni të hidratuar gjatë gjithë ditës. Ushqime të ndryshme kontribuojnë gjithashtu në hidratimin e trupit , si frutat dhe perimet me përmbajtje të lartë uji si shalqiri, kastravecat dhe marulja. Ushqime të tjera që mund të zvogëlojnë djersitjen përfshijnë kosin, qumështin, djathin dhe produkte të tjera të qumështit të pasura me kalcium, të cilat mund të ndihmojnë në rregullimin e temperaturës së trupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *