Yndyra është një ndër armiqtë kryesorë për shëndetin e secilit nga ne ndaj reduktimi i saj sjell shumë përfitime për ne.

 

Reduktimi i sasisë së yndyrës në trupin tonë mund të jetë një qëllim sfidues. Për të realizuar me sukses një mision të tillë është e rëndësishme që të merreni sa më shumë me ushtrime të rregullta fizike janë të nevojshme për ta djegur dhe eliminuar yndyrën.

 

Yndyra e brendshme në zonën abdominale e rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, të tipit 2 të diabetit dhe të shumë problemeve tjera shëndetësore.

 

Andaj, duke marrë parasysh këtë, më poshtë ju sjellim disa këshilla se si ta shpejtoni djegien e yndyrës në zonën e barkut, e gjithashtu edhe disa ushtrime fizike që ju ndihmojnë në këtë proces.

 

Këshillat që ju duhen për një eleminim të tillë yndyrnash janë;

 

Konsumoni ushqime të pasura me fibra të tretshëm

Shmangni alkoolin

Zvogëloni nivelet e stresit

Shmangni konsumimin e ushqimeve me sheqer

Kufizoni sasinë e karbohidrateve që i konsumoni, e posaçërisht karbohidratet e rafinuara

Sigurohuni të bëni gjumë të mirë çdo natë

Konsumoni më shumë peshk

Shmangni ushqimet trans-yndyrore

Konsumoni uthull molle

Sigurohuni se dieta juaj është e pasur me proteinë

Shmangni pijet freskuese dhe ato me sheqer artificial

Pini çaj të gjelbër gjatë ditës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *