Edmond Mustafa, i vrarë sot në Tivar, më 27 mars 2022, është marrë në pyetje në ambientet e Departamentit për Kundër Krime të Rënda të Administratës Policore të Malit të Zi dhe në atë kohë ka kërkuar statusin e dëshmitarit të bashkëpunëtorit duke ekspozuar vrasje të rënda dhe krime të tjera të kryera nga anëtarët e klanit Skaljar dhe të klanit Kavac.

Përkundër faktit se policia edhe atëherë e dinte se Mustafa ishte një person me interes, pasi pranoi pjesëmarrjen e tij në disa vrasje dhe përshkroi me detaje shumë vrasje të tjera dhe emëroi autorët dhe porositësit e tyre, ai nuk u arrestua asnjëherë dhe nuk e mori statusin që kërkonte.

Lexo edhe :

Related Posts

Informacionet dhe përmbajtjen e seancës së Mustafës, të cilat portali M i publikoi vitin e kaluar, i posedonin të gjitha institucionet kompetente shtetërore.

Intervista që policia ka zhvilluar me Mustafën më 27.03.2022 është bërë me kërkesë të tij dhe si arsye për t’iu drejtuar këtij departamenti ka deklaruar se siguria e tij është kërcënuar nga anëtarë të grupit të organizuar kriminal “Barska” (degë e Klani Škaljar), anëtar i të cilit ai është, por edhe nga anëtarët e OKG kundërshtare “Kavaçi”.

Në bisedën e Mustafës me anëtarët e Departamentit për Ndalim të Veprave të Rënda Penale, sipas procesverbalit, ka marrë pjesë edhe prokurori special i shtetit të atëhershëm Sasha Çagjenoviq.

Ai foli edhe për mbledhjen e kreut të OKG Skaljari, ku u organizua vrasja e anëtarëve të OKG Kavaç.

Mustafa ka deklaruar se disa ditë para vrasjes së Srgjan Vllahoviqit është mbajtur një takim në Jaz afër Budvës, në të cilin kanë marrë pjesë: Igor Dedoviq, Jovica Vukotiq, Minja Shakoviq, Stevan Stamatoviq, ku ka marrë pjesë edhe ai.

Në takim është biseduar se kush duhet të vritet nga klani rival, klani Kavaka, dhe është rënë dakord që të vritet Srgjan Vllahoviqi, sepse ai u transmetonte anëtarëve të grupit Kavaka informacione për lëvizjet e tyre.

Pastaj Jovica Vukotiqi kërkoi nga Stefan Jankoviq që ta kryente vrasjen dhe e financoi atë vrasje.

Sipas të dhënave, Mustafa ka specifikuar rolin e tij në dy krime të rënda: vrasjen e Sllobodan Sharanoviqit dhe vrasjen e Ivan Labanit.

“Në dëshminë e tij Edmond Mustafa ka bërë të ditur se ka marrë pjesë personalisht në vjedhjen e një automjeti “BMW” në Tivar, me të ndjerin tani Damir Hoxhiq, si dhe se automjeti i vjedhur më vonë është përdorur për të vrarë Sllobodan Saranoviqin në Budva. Mustafa ka bërë të ditur se ka marrë pjesë në gjurmimin dhe raportimin e lëvizjeve të Laban Ivanit në Tivar, si dhe se pas vrasjes së Labanit ka marrë pjesë në heqjen e motoçikletës së përdorur në vrasjen e Labanit. Mustafa ka bërë të ditur se ka një foto të motoçikleta e përdorur në vrasjen e Laban Ivanit”, kanë theksuar anëtarët e këtij Departamenti.

Më pas Mustafa deklaroi se donte të tregonte vullnetarisht gjithçka që dinte për veprat kriminale të kryera nga organizata kriminale së cilës i përkiste, sikur të kishte informacion për autorët dhe motivet e veprave të mëposhtme kriminale:

– vrasja e Srgjan Vllahoviqit, e kryer më 10 prill 2016 në Kotorr;

– vrasja e Tomasheviq Bozhidar, e kryer më 6 gusht 2016 në Tivar;

– vrasja e Vukoslavceviq Zheljko, e kryer më 8 shtator 2016 në Tivar;

– vrasja e Ivan Laban, e kryer më 31 tetor 2016 në Tivar;

– vrasja e Sllobodan Sharanoviqit, e kryer më 11 mars 2017 në Budva;

– Vrasja e Marko Jovanoviqit, i cili, sipas Mustafës, u vra pasi kishte kryer një vrasje të dyfishtë në Podgoricë, dhe më pas trupi i tij ishte hedhur fshehurazi në një nga gropat në zonën e komunës së Tivarit;

– vrasja e Jovan Klisiqit, e kryer më 1 nëntor 2019 në Tivar;

– Zhdukja e Filip Marjanoviqit dhe Vukashin Gošoviqit, shtetas të Republikës së Serbisë, të cilët, sipas Mustafas, u rrëmbyen, u torturuan, u morën në pyetje dhe përfundimisht u vranë në komunën e Danilovgradit;

– Zhdukja dhe vrasja e Sjeklloq Markos, i cili sipas Mustafës është vrarë dhe më pas trupi është fshehur në një vend të panjohur në zonën e komunës së Tivarit”, thuhet në procesverbali i bërë gjatë intervistës së anëtarëve./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *