Ne Itali vazhdojnë kërkimet per gjetjen e te paktën 10 personave qe rezultojnë ende te zhdukur, qe prej tërmetit te 24 gushtit. Zjarrfikësit nxorën trupin e pajete te nje gruaje ne qytezën e Amatrice, ndërsa operacionet jane përqendruar atje dhe ne zona te tjera te prekura nga katastrofa natyrore. Toka vazhdon te dridhet ne Italinë Qendrore dhe gjate natës u regjistrua nje tjetër lëkundje me magnitude 4,4. Bilanci i viktimave është 290. Shume te pastrehe po strehohen ne çadra dhe sipas një plani te qeverise Renzi ata do te qëndrojnë ne to nje muaj per t’u zhvendosur me pas ne hotele, deri ne ndërtimin e shtëpive prej druri dhe rindërtimin e qytezave. Edhe ne shtëpitë qe i kane rezistuar tërmetit banoret, nuk kane pranuar te qëndrojnë per shkak te pasigurisë nga lëkundjet qe vazhdojnë dhe kane zgjedhur çadrat. Prokuroret kane nisur hetimet pasi edhe ndërtesat publike te ngritura vitet, përfshire nje shkolle te rikonstruktuar ne vitin 2012, nuk i rezistuan dot tërmetit dhe pritet te ngrihen akuza edhe kundër disa pronareve, te cilet mund t’u kenë bere ndryshime konstruksionit te shtëpive, duke shkelur kodet e ndërtimit dhe ato kundër tërmetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *