Gjatë muajit prill, aplikimet për azil në Evropë kanë rënë në nivelin me te ulet ne prill pas me shume se nje dekade. Kjo rënie ka ardhur që pas mbylljes së kufijve, si masë parandaluese për përhapjen e koronavirusit në botë.

Duke iu referuar të dhënave nga Zyra Evropiane e Mbeshtetjes se Azilit, BE i mbylli kufijte ne mars dhe shume nga 27 vendet e saj anetare kane pezulluar regjistrimin e aplikacioneve.

Po ashtu, vihet re edhe një rënie prej 44 për qind e kërkesave për azil në muajt shkurt-mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *