Edhe lloji i sheqerit që përdorni mund të ndikojë në shfaqjen e poreve të mëdha të bllokuara dhe të lëkurës së yndyrshme. Nëse dëshironi ta përmirësoni këtë gjë, duhet të ndiqni disa këshilla nga ekspertët:

 

Kufizoni ngrënien e sheqerit

 

Ngrënia e sheqerit të rafinuar dhe ushqimeve të skuqura në sasi të mëdha mund të bllokojë poret tuaja. Kjo ndodh sepse prodhimi i sebumit rritet për shkak të niveleve të insulinës. Mund t’i shpëtoni lehtësisht kësaj duke shkëmbyer sheqernat e rafinuar me sheqerin kaf.

 

Minimizoni prodhimin e vajit me ekstrakt çaji jeshil.

 

Produktet e kujdesit të lëkurës me ekstrakt çaji jeshil qetësojnë dhe mbrojnë lëkurën. Ato gjithashtu reduktojnë prodhimin e sebumit dhe ngadalësojnë plakjen. Është në rregull për t’u përdorur për të gjitha llojet e lëkurës, përveç nëse jeni të mbindjeshëm. Por kini kujdes me aplikimin e ekstraktit të pastër të çajit jeshil në lëkurën tuaj.

 

Mos përdorni pudrën për të fiksuar tualetin dhe gjatë ditës:

 

Nëse përdorni pluhur kozmetikë gjatë gjithë ditës, çdo ditë thjesht mund të bllokoni poret tuaja. Përveç kësaj, këto produkte zakonisht përmbajnë përbërës që mund të irritojë sytë dhe hundën tuaj./ Living

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *