Situata të ndryshme në jetë shpesh na akumulojnë shumë stress duke bërë që tëpërjetojmë gjendje depressive. Gjithmonë duhet të bëni kujdes dhe të dilni nga situate të ndryshme të cilat nuk ju bëjnë të ndiheni mirë.

 

Për të parandaluar këtë rrezik, kujdesi mund të ndihmojë, një teknikë e frymëzuar nga parimet e budizmit që synon të lejojë që personi të mësojë veprimtarinë e tij mendore, për ta bërë atë aleatin më të mirë të një cilësie optimale të jetës.

 

Mënyra e të menduarit

Të gjithë personat që kryejnë shumë punë, të cilët janë të shkëmbyer mes një mijë detyrash dhe përgjegjësish, janë në rrezik të trishtimit dhe depresionit, por mund të përfitojnë nga mënyra e të menduarit: kjo është demonstruar nga disa studime të kryera mbi këtë temë.

 

Simptomat e depresionit

Ata që janë shumë të zënë në drejtime të ndryshme, zhvillojnë lehtësisht atë që është quajtur “sindroma e punëtorëve modernë”. Kjo nuk është një sëmundje në kuptimin e mirëfilltë, por më tepër një gjendje shqetësimit mendor dhe fizik që është parë sidomos kur ka qëndrime negative, të dënueshme sociale, të tilla si shpërthime të papritura, intolerancë ndaj të tjerëve, reagime të ekzagjeruara pas një qortimi ndoshta të drejtë, çrregullimet e gjumit, mungesa e përqëndrimit, mungesa e kujtesës, tendenca për të pasur pak kujdes për veten në lidhje me stilin e jetës.

 

Si të mësoni rreth kësaj teknike?

Kjo teknikë quhet edhe “meditim e vetëdijes”, sepse ajo favorizon aftësinë për të menaxhuar më mirë fuqinë e madhe që përmban mendja dhe për të përdorur në favor të saj përpunimin e mendimeve. Ai që ndjek këtë metodë është në gjendje të zotërojë aftësinë për të kontrolluar ankthin, të lehtësojë stresin dhe në përgjithësi, të përballojë jetën me më shumë qetësi dhe të ulë rrezikun e vuajtjes nga çrregullime të humorit. Teknika mësohet përmes një trajnimi të udhëhequr nga një specialist. Sapo mësohet, mund ta përdorni në mënyrë autonome.

 

A e dini se?

Kjo teknikë është përdorur edhe për të kontrolluar dhimbjen e kokës, veçanërisht nëse shkaktohet nga situata të vështira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *