Në një bashkëbisedim me prefektin dhe të gjithë drejtuesit rajonal të institucioneve shtetërore të qarkut të Durrësit, në Fushëkrujë, ministri Blendi Klosi tha se reformat e qeverisë flasin për ndryshime të mëdha.

 

Ministri Klosi theksoi se qeveria do të ndërmarrë një aksion për mbylljen e guroreve në malin e Krujës.

 

Për të përfudnuar këtë aksion, Klosi tha se do të përfshihen katër ministri ndërsa njoftoi se me urdhër të kryeministrit janë organizuar të gjithë inspektoriatet që do të bëjnë evidentitmin e të gjitha problematikave.

 

“Ne do të ndërmarrim një aksion ku përfshihen 4 ministritë: Ministria e Energjitikës, Turizmit, ministria e Brendshme dhe ajo e Financës, për të përfunduar aksionin e mbylljes së guroreve në malin e Krujës. Me urdhër të kryeministrit ne kemi organizuar të gjithë inspektoriatet brenda këtyre 4 ministrive për të bërë një evidentim të të gjitha problematikave dhe ju garantoj që kësaj radhe mbyllja e guroreve të zonës së shpallur monument natyre do të realizohet. Dhe për këtë ka nevojë shumë që nga prefekti, nënprefekti, drejtuesit lokale, kryetarët e bashkive dhe të gjitha institucionet e tjera për të bërë një aksion qytetar që nga procesi i identifikimit të problematikave, spostimi i atyre guroreve, si shembull sesi mund t’i kthehemi vlerave të rehabilitimit, të kthehet në një zonë të gjelbër, të bukur, me vlera, në një zonë qetësie e munguar prej kohësh.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *