Konfirmohen me COVID-19,  katër mësues në juglindje të vendit, përkatësisht 2 raste në bashkinë e Korcës, 1 rast në bashkine e Devollit dhe 1 në bashkinë e Kolonjës.

Përsa i përket 2 rasteve ne Korcë mësohet se janë një cift bashkëshortësh mësues fiskulture në një shkollë 9-vjecare.

Ndërkohë që edhe rasti i Kolonjës është mësues në një shkollë 9 vjeccare, mësuës i gjuhës frënge ndërsa rasti që rezultoi me COVID-19 në Bilisht është mësues Fizike.

Sipas drejtorit të drejtorisë arsimore në Korcë behet e ditur se të gjithë mësuesit jane zëvendesuar nga portalet, ndërsa problem mbetet bashkia e Kolonjës ,pasi nuk kishte në portal zvendësues për lëndën e fizikës.

Zgjidhje të vetme në këtë rast kanë parë plotësimin e orëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *