Vala ekstreme e nxehtësisë që ka përfshirë Australinë ka çuar në ngordhjen e më shumë se 90 kuajve të egër në zonat periferike.

 

Autoritetet australiane kanë bërë me dije se gjetën kafshë të ngordhura në një pellg të tharë pranë Alice Springs, në Territorin e Veriut të Australisë, javën e kaluar.

 

Siaps autoriteteve rreth 40 prej kafshëve kishin ngordhur nga dehidrimi dhe uria.

 

Australia prej dy javësh ka përjetuar një valë nxehtësise ekstreme që ka shkaktuar dhjetra pasoja katastrofale në të gjithë vendin. Sipas BBC shume kafshe te egra australiane kane ngordhur duke shkaktuar pasoja katastrofale ne ekosistem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *