Më 29 maj, 20 mijë ton naftë dhe lubrifikantë rrodhën nga rezervuari i një termocentrali afër qytetit të Norilsk, në rajonin siberian të Krasnoyarsk, i cili më pas përfundoi në lumin Ambarnaya, i gjatë 60 km.

Për shkak të derdhjes, ujërat e lumit morën ngjyrë të kuqe dhe sipas ambientalistëve, do të duhen dekada për të pastruar lumin, një operacion me vlerë mbi një milliard euro.

Sipas mediave të huaja, kjo është katastrofa e dytë më e rëndë mjedisore që ka ndodhur në Rusinë moderne.

Shtypi rus raporton se ndërkohë është hapur një hetim dhe se është arrestuar një punonjës i termocentralit, ndërsa Vladimir Putin ka hedhur akuza për fshehje të ngjarjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.