Subscribe

Për më shumë se pesë vite ka punuar për këtë ekspozitë, por ngjarjet janë aq aktuale sa që duket se ne Shqipëri asgjë nuk ndryshon. Djegia e bunkerit nga protestuesit e opozitës, radhët e gjata në sportelet e shërbimeve shtetërore, kaos në klasën e varfër të studentëve të Akademisë së Arteve, janë disa nga punimet e artistit Endri Beqo. Ka mbaruar studimet për skulpturë në Akademinë e Arteve. E keni dëgjuar emrin e tij mes më të mirëve në konkursin që Ministria e Kulturës shpalli për novelat grafike. Më herët, ai ka shfaqur talentin edhe në “Tu Si Que Vales”, përtej skulpturës, në karikaturë dhe në një zhanër që i ndërthur të dyja bashkë, por që nuk praktikohet në vendin tonë. Ekspozita që përmban vetëm pak nga punët e tij, është e para jashtë dyerve të universitetit dhe impakti ka qenë i madh, për vetë temat që trajton. Karikaturat do të qëndrojnë në qendrën rinore të Tiranës edhe këtë fundjavë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *