Kapet peshkaqeni “Dem” ne afersi te Himares. Peshkaqeni ishte i gjate rreth 2 metra dhe peshonte afro 100 kg.

 

Peshkaqeni “dem”, është një nga speciet e cilësuara të rrezikshme, ndërsa qëndron  në thellësi 200-300 metra.

 

Peshkaqeni “dem” është kapur nga peshkataret në Himare, ndersa eshte një specie qe nuk konsumohet apo perdoret nga njerezit.

 

Sherif Durmishaj, peshkatar ne Vlore, konfirmon se behet fjale per nje specie qe vitet e fundit është shtuar në ujërat shqiptare. Pak dite më parë një tjetër i ketij lloji ka dalë i ngordhur dhe në brigjet italiane

 

Klima dhe ndryshimet e shpeshta të temperaturave janë shkaku kryesor per shtimin e specieve të tilla në ujërat shqiptare, deri edhe në peshkaqen, të cilët cilësohen mjaft të rrezikshem, si peshkaqeni “dem”, i kapur mbrëmjen e të dielës në afërsi të Himarës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.