Kjo është Olta Pjetri. Ne moshën 35-vjeçare mësoi se vuante nga kanceri i gjirit. Çdo gjë per te ishte e vështirë, sepse siç thotë, kjo sëmundje e ka peshën e rende. Fëmijët ishin forca e saj qe i dhanë kurajon per te luftuar.

 

Olta mendon se shkak per numrin e larte te femrave qe humbin jetën nga kanceri i gjirit është mentaliteti.

 

Por mentaliteti është e keqja me e vogël per kete sëmundje. Vit pas viti, numri i personave qe humbin jetën nga kanceri po rritet. Shkaqet te cilat nisin qe nga ushqimet qe ne konsumojmë, duhani, viruset dhe rrezatimet kane bere qe ne 10 vitet e fundit ne Shqipëri te vdesin 40 mije persona.

 

Sipas specialistit Alban Ylli, nuk ka studime te mirëfillta qe te vërtetojnë qe rrezatimet e antenave dhe telefonave celulare te ndikojnë ne shfaqjen e kancerit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *