Subscribe

Në një kohë të trazuar politike, arti vjen për të lehtësuar situatën ose here pas here për të bere thirrje për reagim. Drama e Jul Cezarit është rasti aktual, që vjen si nje provokim, si nje shëmbëlltyrë, e realitetit politik që përjeton sot Shqipëria, por edhe çdo vend tjetër.

 

Kjo dramë e shkruar nga William Shakespeare, trajton luftën per pushet dhe tiraninë e liderit që më parë ishte shumë i dashur për popullin. Për regjisorin kroat Ivic Byljan vepra do te luhet jashtë sallave te tetarit, ne oborrin e tij.

 

Edhe për aktoret,  kjo vepër i flet me shume publikut që ka zgjedhur liderin e tyre.

 

“Jul Cezari” do te vije premier për artdashësit të shtunën në orën 21:30 ne oborrin e tetarit Eksperimental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *