Nëse bëni seks, do të merrni shumë përfitime mbrapsht. Seksi më i shpeshtë është shoqëruar me ndryshime pozitive, siç janë presioni i ulët i gjakut, më pak stres dhe më shumë butësi.

 

Teksa nuk ka fakte apo rregulla absolute për këto situata kur bëhet fjalë për frekuencën e seksit, lexo më poshtë hulumtimin e fundit që tregon se sa më shumë seks të bësh, aq më mirë benefite ke.

 

Përfitimet psikologjike

Ka shumë përfitime në botën emocionale dhe mendore kur bëni më shumë seks. Kur bëni dashuri, çlirohen hormone, kortizoli, adrenalina dhe epinefrina, të cilat ndihmojnë në uljen e stresit. Po ashtu sekretohet oksitocinë, e cila na mban më të qetë, ndërsa truri ynë çliron endorfina, të cilat ulin nervozizmin dhe ndjenjën e depresionit. Në përgjithësi, seksi ka qenë i lidhur me rritjen e vetëbesimit, rezultate më të larta lumturie dhe lehtësimin e stresit. Në të njëjtën kohë, përmirëson cilësinë e gjumit dhe çon në lidhje më të mëdha emocionale me partnerin tonë.

 

Përfitimet fizike

Përveç psikologjisë sonë, më shumë seks gjithashtu kontribuon në shëndetin tonë fizik. Seksi është një formë e ushtrimit që barazohet me aktivitete të tilla si ecja. Lëvizja gjatë marrëdhënieve seksuale kontribuon në gjendje më të mirë fizike, përmirëson gjendjen e muskujve dhe ndihmon në humbjen e peshës. Studimet e fundit thonë se ju humbisni 200 kalori kur kryeni marrëdhënie seksuale për 30 minuta.

 

Sistemi imunitar

Të qenit më aktiv seksualisht ndikon edhe në sistemin tuaj imunitar. Seksi i shpeshtë zvogëlon shanset për një ftohje ose grip dhe lidhet me një shëndet më të mirë të zemrës. Aktiviteti seksual ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut, duke rritur furnizimin me oksigjen në të gjithë trupin, ndërsa ul presionin e gjakut.

 

Marrëdhënie më e mirë në çift

Përveç përfitimeve individuale, seksi i shpeshtë forcon marrëdhënien tuaj në çift. Për shembull, oksitocina e lëshuar gjatë marrëdhënieve seksuale ju lidh më tepër me partnerin dhe përmirëson intimitetin emocional.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *