Ngërçi politik që kërcënon mbajtjen e zgjedhjeve te reja, si dhe liria e Prokurorisë Speciale për të hetuar zyrtarët e lartë për korrupsion, por edhe për procesin “bomba”, janë në axhendën e eurokomisionerit për zgjerimin, Johanes Han, në Maqedoni. Gjatë qëndrimit të tij ne Shkup, Han do të mbajë takime me krerët e partive kryesore në Maqedoni, ku do të njihet me progresin e bere per bisedimet dhe masat e marra per zgjedhjet e 11 dhjetorit. Komisioneri Han ishte negociatori i krizës në Maqedoni, që u finalizua me marrëveshjen e Përzhinos, për mbajtjen e zgjedhjeve të reja parlamentare në Maqedoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *