Subscribe

Komisioneri europian për Zgjerim Johannes Hahn i ka dergiuar nje masazh opozites shqiptare duke bere krahasimin me Maqedonine e Veriut.

Zyrtari i larte i Brukselit tha se vendi i pakices eshte ne parlament dhe se palet politike duhet te shohin interesin e vendit.

 

JOHANNES HAHN

KOMISIONER PER ZGJERIMIN, BE

Krahasuar me vende te tjera,  situata në Maqedoninë e Veriut eshte shume me e mire. Opozita eshte opozite, por konstruktive. Opozita eshte ne parlament. Eshte duke marre pjese ne jeten politike per nje demokraci te maturuar. Ne po punojme te dyja palet per perspektiven europiane te maqedonise se veriut, po punojme fort per te bindur disa partnere paksa te hezituar per te na dhene driten jeshile te fillojme pergatitjet per celjen e negociatave shume shpejt. Jam i bindur qe do te ndodhe perpara veres dhe jam i bindur qe ne fund te vitit mund te hapim kapitujt e pare.

 

Deklaratat komisioneri i zgjerimit i bëri gjate konferencës “Perspektivat  e reja të maqedonisë së veriut”, organizuar nga Forumi Ekonomik i Vjenës.

Sipas Hahn  Maqedonia e veriut është i vetmi vend në ballkanin perëndimor që nuk ka mosmarrëveshje me fqinjët.

 

JOHANNES HAHN

KOMISIONER PER ZGJERIMIN, BE

Me pyesin vazhdimisht, cdo jave, kush do ti bashkohet i pari  Unionit nga gjashte vendet dhe une kam të njëjtën përgjigje. Bazohet ne merite.  Maqedonia e veriut eshte vendi I vetem ne rajon I cili nuk ka problem dypaleshe me fqinjet i cili eshte nje kusht I vendosur ne strategjine e vendeve te ballkanit perendimor. Zoran Zaev ka nje avantazh, ka bere shume pune me reformat

 

Hahn theksoi se  shpreson qe modeli i marreveshjes se Prepes te sherbeje edhe per dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *