Urdhri i Ministrit të Bujqësisë Bledi Çuçi për të kryer analizat ushqimore në një laborator privat koniderohet një shkelje e ligjit të ushqimit por edhe kushtetutës.

 

I këtij mendimi është ish- misnitri Edmond Panariti, I cili thotë se është shteti ai që nëpërmjet rrjetit të laboratorëve publik duhet të mbajë përgjegjësi për cdo analizë që ka impakt në popullatë.

 

Nëpërmjet një urdhri apo vendimi I delegohet privatit kjo e drejtë, ti bën një shkelje të madhe ndaj ligjit të ushqimit I cili kontrollin zyrtar ja njeh ekskluzivisht rrjetit të laboratorëve kombëtar dhe nuk parashikon që në këtë process të hyjë private. Ku e shoh unë përfshirjen e privatit? Ai do të përdoret sa herë ka dyshime apo kontestime nga ana e biznesit për relutat e një anlize.-shprehet Panariti    

 

Ish ministri sqaron se laboratori privat që ka marrë këtë drejtë ka rreth një vit që funksionon në treg dhe se cilësia e analizave nuk matet vetëm me nje dokument që mund të merret në qëndrën kombëtare të akreditimeve.

 

Unë e dyshoj akreditimin e laboratorit. Nuk quhet I akredituar se ke marrë një dokument. Qëndra kombëtare akrediton procesin por jo analizat dhe cilësine e tyre .

 

Edhe deputeti I mazhorancës Besnik Bare është I mendimit se aktualisht laboratorët më të mirë janë ata shtetëror. Ai thotë se në cdo rast për të kryer një analizë ushqimi do të zgjidhte laboratorët publik.

 

Urdhëri i Ministrit të Bujqësisë ka ngjallur debate mes ekspertëve, pasi ai komentohet si një favorizim që po I bëhet një subjekti të vetëm, pasi deri më tani nuk ka një laborator të dytë që plotëson kriteret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *