Trupa e Gjykatës Kushtetuese ka mbetur me 8 gjyqtare, pasi qe prej shtatorit, anëtari Sokol Berberi ka dhënë dorëheqjen. Mësohet se letra e dorëheqjes nga gjyqtari Berberi është depozituar ne 15 shtator prane Gjykatës Kushtetuese, dhe iu eshte vene ne dispozicion edhe Presidentit te Republikës dhe Parlamentit. Sokol Berberi ka vendosur te jape dorëheqjen, per shkak se mandati i tij 9-vjeçar ne këtë Gjykate, ka përfunduar duke zgjedhur te mos i ushtroje funksionet përtej ketij afati. Zëvendësimi i Berberit ne kete post, bllokohet per shkak te ligjit te vetingut, pasi çdo kandidat, duhet te kaloje skanerin para se te shkoje ne Gjykatën Kushtetuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *