Ndërkohë Largimi i McAleenan vjen disa orë pasi Departamenti amerikan i Shtetit njoftoi se Michael McKinley – një nga këshilltarët kryesor të sekretarit amerikan të Shtetit, Mike Pompeo largohet nga kjo pozitë, pas 37-vjetëve karrierë si diplomat.

 

Përmes një postimi në rrjetin social Twitter, presidenti amerikan Donald Trump shkruan se McAleenan dëshiron të kalojë më shumë kohë me familjen e tij dhe se do të vazhdojë punën në sektorin privat.

 

Presidenti amerikan shtoi se për këtë pozitë, ka shumë kandidatë të mrekullueshëm.

 

McAleenan ishte emëruar në postin e Sekretarit për Siguri Kombëtare në muajin prill, pas largimit të Kirstjen Nielsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *