Në orën 12 të drekës gjithmonë ndodh që të bëjmë një pushim të shkurtër nga puna për të pirë një kafe të shkurtë.

 

Menjëherë pas kafes gjumi na bëhet pjesë e jetës sonë. Në fakt për këtë problem ka një zgjidhje dhe quhet ‘coffe-nap’ ose dremitja pas kafes.

 

 

Kjo është një metodë e njohur, kur ti konsumon kafe 20 minuta para se të flesh, në fakt je duke mashtruar trurin tënd që të punojë për ty.

 

Duke fjetur për disa minuta do pastrosh adenozinën (simulant që shkakton ndjesinë e lodhjes në trup) e tepërt. Nuk duhet të flesh më shumë se 30 minuta sepse futesh në fazën e gjumit të thellë, ndërsa kur fle më pak do të lejosh kafeinën të veprojë në tru dhe do zgjohesh më energjik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *