Dashuria është ndjenja më e bukur që i ndodh secilit. Prania e saj sjell dhe shumë ndryshime në sjellje dhe jo vetëm por  dhe fiziku është shumë i ndikuar nga një ndjenjë e tillë.

 

Që prej momentit që bini në dashuri jeta juaj ndryshon tërësisht, por pyetja qëndron: “Çfarë ndryshon fizikisht në trupin tuaj kur jeni të dashuruar?”

 

Sipas studiuesit e Universitetit të Standfordit janë se cilat janë këto ndryshime fizike:

 

Dashuria mund të ulë nivelin e stresit

Mund të ulë ndjesinë e dhembjeve

Kuron dhembjet e kokës

Ul riskun e një ataku në zemër dhe ul presionin e gjakut në trup

 

Të gjitha këto ndryshime në trupin tuaj ndodhin sepse kur jeni të dashuruar çlirohet oksitoksinë nga truri. Ndryshe nga studiuesit kjo quhet si hormoni i dashurisë.

 

Sipas statistikave, të biesh thellë në dashuri ngjason shumë me të qenit të varur nga droga, vetëm se sigurisht ka efekte shumë më pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *