Gratë shtatzana janë shpesh dhe personat që duhet të bëjnë një kujdes të madh në lidhje me shëndetin e tyre.

 

Nënat duhet të kenë kujdes gjithmonë në çdo detaj, që në qëndrim në ushqyerje, dhe deri te pozicioni që do të flenë.

 

Në një studim më të fundit të realizuar në lidhje me këtë, nuk këshillohet që gratë shtatzëna të flenë me shpinë. Gratë shtatzëna që flenë me shpinë gjatë tremujorit të tretë janë të pritura të vuajnë më shumë gjatë lindjes sipas një studimi të ri.

 

Do të kishte një rënie prej 3.7 për qind të lindjeve nëse të gjitha gratë shtatzëna në Britani të Madhe flinin në anët e tyre gjatë tremujorit të fundit, vlerëson ky studim. Ky hulumtim ka zbuluar se normat e zemrës së foshnjave janë më pak aktive kur nënat e tyre flenë me shpinë, gjë që mund të jetë për shkak të peshës së fetuseve që bëjnë presion mbi enët e gjakut dhe prandaj kufizojnë furnizimin me oksigjen të foshnjave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *