Të jesh 40 vjeç është e mrekullueshme. Ju jeni të zgjuar, të sofistikuar, dhe ju nuk jeni më të shqetësuar për gjërat e vogla që ndodhin në jetë. Nëse keni fëmijë, ato janë mjaft të rritur kështu që ju mund të kënaqeni. Por në këtë moshë vijnë edhe disa ndryshime në shëndetin dhe trupin tuaj dhe ka disa gjëra dhe ushqime që duhet t’i evitoni.

 

Ekzistojnë disa lloje drithrash. Ju duhet të zgjidhni ato që janë në formëne tyre origjinale, të pa përpunuara.. Kokrra e plotë është një burim i madh i vitaminës B, kaliumit, magnezit dhe fibrave, që ndihmon tretjen tuaj dhe zvogëlon rrezikun e problemeve të zemrës, obezitetit dhe diabetit.

 

Arrat konsiderohen si fruta. Një frut që është i lartë në yndyrë, i ulët në karbohidrate, dhe është shumë ushqyes. Arra janë të ngarkuar me antioksidantë që mbrojnë qelizat, ato mund të ulin nivelet e këqija të kolesterolit dhe ato mund të ndihmojnë në sëmundjen e diabetit.Thjerrzat janë një burim i shkëlqyeshëm i fibrave dhe vitaminës B9.

 

Ushqimi i thjerrëzave mund t’ju ndihmojë të ulni nivelet e kolesterolit, dhe zvogëloni rrezikun për problemet e zemrës, diabetin dhe obezitetin. Deri tani tani e kemi ditur rëndësinë e të pasurit një shëndet të mirë të zorrëve duke balancuar praninë e baktereve. Produkte si kosi përmbajnë probiotikë që ndihmojnë në mbajtjen balancës.

 

Marrja e disa prej këtyre produkteve çdo ditë është veçanërisht e dobishme për gratë mbi 40 vjeç, të cilët po përjetojnë simptoma premenopauze. Kafeja jeshile janë kokrrat të cilat nuk janë pjekur mirë. Për shkak të kësaj ata kanë më shumë lëndë ushqyese. Kjo lloj kafeje ka një sasi të lartë të antioksidantëve që mund të ndihmojnë në luftën kundër plakjes./Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *