Stuhisë tropikale Krosa, ka bërë që autoritetet japonezë të kërkojnë që rreth 300 000 persona të largohen nga shtëpitë e tyre dhe derisa kompanitë ajrore kanë anuluar qindra fluturime.

 

Informacionet bëjnë me dije se pritet që kjo studi të sjellë erëra me shpejtësi 109 kilometra në orë, pritet të arrijë në zonat japoneze në mëngjesin e së enjtes, ka thënë Agjencia japoneze e Meteorologjisë.

 

Thirrjet për evakuim janë nisur për 310,000 banorë, dhe rreth 350 fluturime janë anuluar për të enjten.

 

“Më lejoni të bëj thirrje te njerëzit që të përgatiten mirë, të jenë të vëmendshëm dhe të kujdesen për jetën e tyre, duke u evakuuar më herët”, ka thënë kryeministri japonez, Shinzo Abe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *