Janari i  vitit 2019 erdhi i ftohtë dhe në prani të reshjeve të dëborës.

 

Temperaturat kanë arritur disa gradë nën zero dhe vendi është mbuluar nga dëbora.  Kjo është si pasojë e ardhjes së masave ajrore polare duke përfshirë të gjithë rajonin madje duku u afruar deri në veri të Afrikës.

 

Ndërkohë pritet që të ditët në vijim temperturat e ulëta të shkojnë deri në -13 gradë Celsius, ndërsa vlerat normale të temperaturave pritet të rikthehen pas një jave.

 

E premtja duket se do të jetë dhe dita ku i gjithë territori i Shqipërisë do të ketë reshje dëbore, madje pjesë e kësaj situate pritet të jetë edhe kryeqyteti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *