Rreth 40 deri 50 përqind e çifteve të martuara në Shtetet e Bashkuara vendosin të heqin dorë dhe të divorcohen. Ne mund të mendojmë se diçka e tillë nuk do të ndodhë me ne, por nuk është e mjaftueshme vetëm të besojmë në këtë ide. Gjithmonë është më mirë të punoni për marrëdhëniet tuaja së bashku dhe kurrë të mos hiqni dorë nga dashuria ndaj njëri-tjetrit.

 

Sa më e kënaqur është një grua, aq më i lumtur është një bashkëshort me jetën e tij. Ata kanë tendencë të bëjnë gjithnjë e më shumë për partnerin e tyre nëse martesa është e suksesshme dhe kjo ka një efekt pozitiv në jetën e burrit!

 

394 çifte u analizuan dhe, mesatarisht, ata ishin martuar për 39 vjet. Dhe ja ku ndodhën disa gjëra interesante! Në përgjithësi, ata e vlerësuan kënaqësinë e tyre të jetës si të lartë: duke i dhënë asaj 5 nga 6 pikë.

 

Ajo që është më e habitshme është që vlerësimet e burrave për martesën ishin më pozitive se gratë e tyre! Një grua e lumtur thjesht e bën një burrë edhe më të lumtur!

 

Dhe ka një gjetje më interesante! Studimi gjithashtu arriti në përfundimin se gratë bëhen më pak të lumtur nëse bashkëshortët e tyre sëmuren. Në të njëjtën kohë, niveli i lumturisë së burrave nuk ndryshon kur gratë e tyre sëmuren. Shpjegimi është i thjeshtë!

 

Gruaja gjithmonë kujdeset për burrin nëse ndihet keq. Dhe kjo mund të jetë me të vërtetë stresuese për gratë. Por nëse gruaja sëmuret, ajo mbështetet në vajzën e saj – nëse e ka një të tillë, kështu që burri nuk do të pësojë të njëjtin stres.

 

Përfundimi i studimit mund të mos duket befasues për disa, por tani ekziston një konfirmim zyrtar. Niveli i lumturisë së një burri nuk ka të njëjtin ndikim në cilësinë e martesës, ndërsa për gruan, ndjenja e pakënaqur mund të jetë shumë shkatërruese për marrëdhëniet e tyre./ LIVING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *