Mund të ndodhë që edhe pse i lajmë rrobat ato sërish të vijnë erë myku. Kjo shpesh mund të ndodhë për shkak të gominës që ndodhet brenda lavatriçes.

 

Për të penguar dukuritë e ngjashme të pakëndshme, bëni recetën shtëpiake si mjet për pastrim dhe aroma e pakëndshme do të zhduket.

 

Ju nevojiten:

mjete të lëngshme për pastrim (ajo e cila përmban klor), sfungjeri,  dorezat, 25 gramë limontoz.

 

Më poshtë do të lexoni edhe se sit a aplikoni një mënyrë të tillë.

 

Hapi i parë në luftë me mykun është pastrimi me leckë letre të zakonshme i brendësisë së rrobalarëses në mënyrë që të eliminoni ndotjet e grumbulluara.

 

Mbyllni derën e rrobalarëses dhe lëreni të qëndrojë dy orë.

 

Pas kësaj kohe, aktivizoni lavatriçen në programin “shpëlarje”, që të eliminohet mjeti i pastrimit.

 

Pastaj në kutinë e detergjentit qitni limontoz, aktivizoni rrobalarësen në temperaturën më të lartë.

 

Përsëriteni këtë procedurë sipas nevojës (më së miri një herë në muaj) dhe përfundimisht do ta eliminoni mykun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *