Lindja është një process që mund të ketë një ndikim të rëndësishëm tek femrat për mënyrën se si ato e përjetojnë.

 

Sistemi imunitar mund të fshihet pas depresionit post partum që prek të paktën 15 % të grave. Duket se një skuqje e disa zonave të trurit që shërbejnë si rregullator të humorit pas shtatzënisë, ndikon pikërisht në ato simptoma si lodhje e madhe, demotivim i zgjatur dhe vështirësi për të krijuar lidhje me beben.

 

Sipas një studimi më të ri të realizuar në kongresin vjetor në San Diego mbi Neuroshkencën, rezultatet e kërkimit u fokusuan pikërisht në lidhjen e stresit, sistemit imunitar, trurit dhe depresionit.

 

Nga analizat që janë kryer ka rezultuar se femrat që kishin stres, ankth dhe shqetësim psikologjik gjatë shtatzënisë, kishin tendencën të vuanin plotësisht nga depresioni pas lindjes.

 

Në rastin se shtatzënia është e qetë, kjo simptomë nuk shfaqet. Dhe është pikërisht stresi çelësi i misterit, pasi ndikon në luhatjen e funksioneve të veçanta të qelizave imunitare të trurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.