Këshilli Politik i reformës zgjedhore këtë të hënë ka miratuar një dokument për punimet për produktin final të zgjedhores.

 

Në këtë kalendar punimesh ato kanë caktuar punën që do të bëjnë deri në 15 mars për të diskutuar mbi propozimet dhe rekomandimet e OSBE-ODIHR.

 

Një ndër pikat e përfshira në kalendarin e punimeve është sistemi zgjedhor, ku 25 shkurti është përcaktuar si datë vetëm për propozimet lidhur me sistemin si dhe diskutimet lidhur me të.

 

“Kalendari i punimeve:

Propozime per parandalimin dhe goditjen e krimeve zgjedhore,

perfshire masa per rolin e policise, prokurorise dhe gjykateve ne procesin

zgjedhor kunder shitblerjes se votes, presionit mbi zgjedhesit dhe

administraten, cenimit te sekretit dhe lirise se votes dhe abuzimi me

burimet shteterore; 10 shkurt 2020.

Ndarja e politikes nga krimi, nepermjet forcimit e zbatimit te procesit

te dekriminalizimit me masa shtese 10 shkurt 2020.

Propozime per perfshirjen e teknologjise ne zgjedhje. 20 shkurt 2020

Propozime per financimin e fushates zgjedhore, si dhe financimin e

partive politike jashte fushates. 15 shkurt 2020

Propozime ne lidhje pergatitjen e listave te zgjedhesve, pajisjen me

karta ID, si dhe parandalimin e votimit fiktiv te emigranteve. 5 shkurt 2020

Propozime per rolin e mediave ne fushate. 15 shkurt 2020

Propozime per parandalimin e abuzimit me burimet shteterore dhe

administraten publike ne periudhen zgjedhore. 15 shkurt 2020

Propozimet mbi panshmerine e administrates zgjedhore ne te gjitha

Nivelet 1 mars 2020.

Propozime per sistemin e ankimmeve gjyqesore dhe administrative 25 shkurt 2020.

Propozime per sistemin zgjedhor. 10 mars 2020

Propozime per votimin nga jashte vendit. 1 mars 2020

Ceshtjet qe lidhen me barazite gjinore, regjistrimin e subjekteve,

periudhen zgjedhore 3 shkurt 2020.

Ceshtje te tjera teknike qe reflektojne ndryshimet e imponuara nga pikat e mesiperme, 15 mars 2020.”

 

Ndërkohë në tryezën e ekspertëve të reformës zgjedhore është shtuar edhe një çështje tjetër duke e çuar në 13 numrin e prioriteteve, ajo që është shtuar eshte propozimi për votimin nga jashtë vendit.

 

\\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *