Larja e dhëmbëve është një process që secili nga e ne e cilëson si një veprim shumë të thjeshtë dhe të shpejtë, dhe nuk e mendojnë se janë pikërisht ato që shfaqin më shumë problem.

 

Shumë njerëz përdorin furça të ashpra, përdorin forcë, ndërsa secili nga ju më poshtë do të lexojë dhe gabimet më të shpeshta që bëjnë gjatë këtij procesi.

 

Përdorimi me dhunë i furçës

Ne mendojmë se përdorimi i furçës së dhëmbëve në një mënyrë pothuajse të dhunshme mund të garantojë një pastrim të mirë dhe të bëjë që dhëmbët të bëhen të bardhë. Gabim! Ne kurrë nuk duhet t’i lajmë dhëmbët në këtë mënyrë, përndryshe ne rrezikojmë të prishim dhëmbët dhe të dëmtojmë smaltin.

 

I lani menjëherë pas ngrënies

Ka nga ata që e kanë zakon të lajnë dhëmbët menjëherë pas ngrënies. Në fakt, jo të gjithë e dinë se duhet të prisni të paktën 30 minuta nga fundi i ushqimit përpara se të vazhdoni me pastrimin! Ushqimi ka tendencë të dobësojë smaltin dhe prandaj duhet të presim që pH-i natyror të restaurohet.

 

Na merr shumë pak kohë

Stomatologët rekomandojnë pastrimin e dhëmbëve të paktën dy minuta. Në këtë mënyrë ju mund t’i lani ato me butësi dhe të bëni pastrim super efektiv! Pra, le të armatosim veten me durim, të vendosim kohëmatësin dhe të kujdesemi për dhëmbët tona për të paktën dy minuta.

 

Lëvizjet lart e poshtë

Kemi zakonin e larjes së dhëmbëve duke bërë lëvizje që shkojnë nga lart poshtë. Për fat të keq, ky është një gabim shumë i zakonshëm dhe duhet të dini absolutisht metodën e duhur për të qenë në gjendje të lani dhëmbët siç duhet. Lëvizjet duhet të jenë rrethore dhe, siç e kemi thënë disa herë, ato duhet të jenë delikate.

 

Nuk lani gjuhën

Ka furça të veçanta për të pastruar gjuhën. Kur lani gojën, natyrisht, edhe gjuha duhet të pastrohet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *