Çdo moshë ka veçantinë e saj në mendime dhe në aktivitet. Shumë veprime në varësi të fazës së jetës bën veprime që nuk janë të shëndetshme për shëndetin dhe jetën e tyre.

 

Ndërsa shkencëtarët tani sugjerojnë se mosha 30 vjeçare është një kohë ideale që të filloni me ndërtimin e shprehive që janë të shëndetshme dhe fitimprurëse.

 

Më poshtë do të lexoni një liste me veprime që duhet të bëni pasi keni kaluar 30 vjeç.

 

Ndërprisni duhanin.

Bëni gjumë të rregullt (duhet të flini dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë çdo ditë).

Ushtroni rregullisht në palestër apo merruni me aktivitete tjera sportive.

Filloni të mbani një ditar ku mund t’i shkruani momentet e veçanta të jetës.

Filloni të kurseni të holla duke u munduar që të mos shpenzoni në gjëra të panevojshme.

Bëhuni të lumtur me atë që keni

Filloni të ndiqni ëndrrën e jetës.

Mos u mundoni t’i kënaqni të gjithë.

Mos e krahasoni vetën me të tjerët.

Falni vetveten për gabimet tuaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *