Jeta jonë përbëhet nga pesë pjesë të rëndësishme: emocionalja, mendorja, shoqërorja, shpirtërorja dhe fizikja. Nuk mund të zgjidhni dot se cila prej tyre ka më shumë rëndësi pasi të pesta këto pjesë janë projektuar për të punuar së bashku në harmoni.

 

 

Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje revista femërore gjermane “Petra” kreu një studim me mbi 10 mijë gra të moshës  29 dhe 39 vjeç. Rezultatet u publikuan në  të përjavshmen “Bild”. Rezultatet treguan se gati 58% e grave gjermane mund të rrinë pa bërë seks gjatë gjithë jetës së tyre, 33% prej tyre mund të rezistonin deri në dy vjet, 41% mund të rezistonte  një vit dhe 27%  mund të rrinin pa bërë seks deri në gjashtë muaj.

 

 

Sipas terapistes Marlene Ann Henning, pas tre muajsh pa seks femrat kishin gjendje ankthi të lehtë, pas gjashtë muajsh përjetojnë thatësi vaginale dhe stres, kurse pasi kalon një vit pa kryer marrëdhënie kanë çrregullime horomonale, sistem të dobët imunitar dhe humbje të tonifikimit të muskujve vaginalë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *