Subscribe

Pas një kalvari të gjatë ligji për gjuhët në Maqedoni botohet në Gazetën Zyrtare dhe ka hyrë tashme në fuqi. Por presidenti i Maqedonisë Gjorgje Ivanov cili nuk e dekretoi ligjin, ka reaguar duke e quajtur shkelje kushtetuese shpalljen në Gazetën Zyrtare. Kreu I shtetit paralajmeron edhe ndjekje penale.

 

Gjorge Ivanov: Mbrëmë vonë kishim mundësinë që të shohim fytyrën e vërtetë të koalicionit qeveritar të LSDM-së dhe BDI-së, koalicion që veten e quan pro-evropian. Shpallja e Ligjit për gjuhët në Gazetën Zyrtare dhe të Ligjit për Ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës pa dekretin e Presidentit të Republikës së Maqedonisë është jo-kushtetues. Me dërgimin e këtyre dy ligjeve në Gazetën Zyrtare është shkelur Neni 75 nga Kushtetuta e Republikës së Maqedonisë, derisa shpallja e ligjeve është bërë në mënyrë joligjore dhe paraqet bazë për ndjekje penale.

 

Ky reagim i Ivanov është kontradiktor ne raport me qëndrimin e pak muajve më pare. Në nëntor me rastin e përvjetorit te kongresit te manastirit kreu i shtetit i dërgoi urime të gjithë shqiptarëve në Maqedonisë, ku konfirmonte angazhimet për ndërtimin e një të ardhme të përbashkët.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.