Njësitë antiterror në Brazil kanë neutralizuar një grup prej 10 anëtarësh, të cilët po përgatiteshin për të kryer një sulm terrorist në nisje të lojërave olimpike, të cilat nisin me 5 gusht. Bëhet fjalë për persona të radikalizuar, të cilët kishin patur kontakte edhe me militantët e Shtetit Islamik të Sirisë dhe Irakut. Sipas ministrit të drejtësisë, të gjithë të ndaluarit ishin brazilianë. Lajmi për krijimin e terrenit për grupe terroriste, ka sjellë mbledhjen urgjente të kabinetit në Rio De Zhanero, për të diskutuar në lidhje me përforcimin e masave ndaj rrezikut te ekstremizmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *