Qindra Veteranë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, kanë protestuar para kuvendit në Prishtinë, duke kundërshtuar miratimin në parim të Projektligjit për pagën minimale, pasi invalidët dhe familjet e dëshmorëve nuk janë përfshirë.

 

Protesta u përshkallëzua në përplasje. Tubuesit arritën të thyejnë kordonin e policisë dhe të futen në oborrin e parlamentit, ku po diskutohej për Fondin e kursimeve të pensioneve.

 

Protestuesit hodhën gurë në drejtim të pjesëtarëve të policisë, ndërsa tentuan të thyejnë edhe dyert e Kuvendit.

 

Ndërkohë në shenjë solidarizimi, partitë opozitare kanë bllokuar zhvillimin e e seancës plenare.

 

Deputetet e Partisë Demokratike dhe aleancës për ardhmërinë e Kosovës goditën tavolinat, duke lëshuar thirrje pro “UÇK-së”.

 

ARBEN GASHI

SHEFI I GRUPIT PARLAMENTAR TE LDK-së

 

“Unë propozoj në emër të LDK-së që të ndërpritet trajtimi i ligjit për pagën minimale, të fillojë urgjentisht diskutimi me grupet e interesit dhe të mbërrihet një kompromis lidhur me këtë çështje. eshtë e padinjitetshme, e pandershme dhe e paarsyeshme që veteranët e luftës të trajtohen në këtë mënyrë, pa marrë parasysh bindjet e tyre politike”

 

Projektligji parashikon rritjen e pagës minimale në 250 euro neto, nga 130 që është aktualisht, ndërsa veteranet nuk janë përfshirë. Këta të fundit aktualisht paguhen me 170 euro në muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *